Mind - 4 Master classes: Τα πέντε στάδια της ''Πρατυαχάρα"

Image may contain: 1 person, text

4 Master Classes
Tα πέντε στάδια “Πρατυαχάρα” και πώς να τα κατακτήσουμε!

Για να πετύχει κάποιος τη γνώση του νου χρειάζεται να ακολουθήσει οκτώ βήματα, σύμφωνα με το σύστημα της Ράτζα Γιόγκα από τον σοφό Πατάντζαλι. 

Η Πρατυαχάρα είναι το πέμπτο βήμα και έχει πέντε στάδια.
Είναι εκείνη η κατάσταση νου που μπορεί να αποτραβιέται από τα αντικείμενα της εμπειρίας των αισθήσεων.
Είναι η κατάσταση όπου ο νους αποσύρεται σε κάτι εσωτερικό, όπως συμβαίνει αυθόρμητα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Όταν κοιμόμαστε δεν ακούμε, δεν μυρίζουμε, δεν αισθανόμαστε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, επειδή οι αισθήσεις έχουν εσωτερικευθεί. 

Η χελώνα είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται για να αντιληθφούμε την πρατυαχάρα. Τα τέσσερα πόδια και η ουρίτσα της χελώνας αντιπροσωπεύουν τις πέντε αισθήσεις μας. Όπως η χελώνα μπορεί να τραβήξει τα μέλη και την ουρά μέσα στο καβούκι της, με τον ίδιο τρόπο ένας γιόγκι μπορεί να αποτραβήξει τις αισθήσεις προς τα μέσα και να τις στρέψει στην παρατήρηση του εσωτερικού κόσμου. Τότε ο νους, αντί να λαμβάνει πληροφορίες από τον εξωτερικό κόσμο, αρχίζει να δέχεται πληροφορίες από τον εσωτερικό εαυτό, τη συνειδητότητα μέσα μας. Και τότε ερχόμαστε σε επαφή με την εσωτερική γνώση και τη σοφία που ενυπάρχει μέσα μας!

Για ποιο λόγο χρειαζόμαστε την πρατυαχάρα; Πώς βοηθάει η πρατυαχάρα στην αναγνώριση και επίλυση των νοητικών- συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων μας; 

Σας προσκαλούμε να έρθετε και να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πετύχετε αυτή τη νοητική διαχείριση!

Διδάσκονται τεχνικές διαλογισμού για τα πέντε στάδια της πρατυαχάρα, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Σουάμι Νιραντζανανάντα, από το σύστημα Σατυανάντα.

Μπορείτε να ασκήσετε τα στάδια της πρατυαχάρα, αν καθίσετε για λίγη ώρα κάθε μέρα να κάνετε μια πρακτική διαλογισμού. 
Η πρατυαχάρα επίσης είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στις καθημερινές δραστηριότητές σας.

Αφορά ασκούμενους μαθητές και δασκάλους της γιόγκα που θέλουν να εξελίξουν την πρακτική τους στη γιόγκα και την εφαρμογή της στην καθημερινή ζωή. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο διαλογισμό.

Στόχος αυτών των μαθημάτων είναι να μάθετε το πώς μπορείτε να μετακινηθείτε από την “ενστικτώδη αντίδραση” στην “ενσυνείδητη δράση” στη ζωή σας. 

Οι τέσσερις master classes αποτελούν μία ενιαία διδακτική ενότητα. Παρόλα αυτά η κάθε μια έχει την αυτονομία και το στόχο της.

Τοποθεσία:Gandhi's Cup of Tea Yoga Studio
Τριών Ιεραρχών 16, Άνω Πετράλωνα 

infos & booking
Στη σελίδα της σχολής στο facebook και στο info@petralonayoga.gr

Online Registration form
https://docs.google.com/forms/d/1zEVkWLYZxE1USKJ7Z_Xrz_GaYxZF0PpYPavwdiTKKNY

Κόστος
Κάθε master class: 35€. 
Πακέτο των τεσσάρων master classes: 120€. 
Καθώς η δέσμευση σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντική, είναι απαραίτητο να προεξοφληθεί η κάθε συνάντηση ή το πακέτο των τεσσάρων συναντήσεων.

Swami Nirvikalpananda (Όλγα Αλεξίου)
Yogic Lifestyle and Meditation Coach, certified as "Master of Yoga" από τη Yoga Alliance. 

Σκοπός της διδασκαλίας της Swami είναι να σας καθοδηγήσει και να σας στηρίξει για να μπείτε με ασφάλεια και μεθοδικότητα στο σύστημα του διαλογισμού, καθώς επίσης και να σας ενθαρρύνει ώστε να τον εφαρμόσετε στη δική σας ζωή και να επωφεληθείτε από τους καρπούς του στην καθημερινότητα σας.
_____________________________
 

A series of three Seminars on Symbols with Alessandro Ortona

Τρία Σαββατοκύριακα φιλοσοφίας και διαλογισμού με τον αγαπημένο μας δάσκαλο Alessandro Ortona. Αυτή τη φορά η εργασία μας θα κινηθεί γύρω από τα σύμβολα και τη σημασία τους.
Ακολουθεί περιγραφή του δασκάλου: 

"A series of three seminars in which we’ll deal with symbols. 
What is a symbol? Why humans use symbols? 
There are different categories of Symbols.
Until one level of evolution symbols are needed only for practical issues, the language has to do with practical issues,

but at one point of evolution some Human Beings had a kind of experience that was out of the reach of senses. These are called transcendental, they cannot be experienced with the eyes, ears, nose, touch or taste.

It is impossible to express these experiences with common language, so symbols and metaphors are used. 
They are the link between what we can normally see and the unseen. 
The symbol is a bridge that can drive you to the beginning of the path that will eventually lead you to the same transcendental experience if we apply practically what the symbol is trying to tell us.

Fairytales, religious books, modern movies are full of symbols and to uncover them it is like to enter in a “magic world” of a special kind, a magic world that leads to a new sense of what is normally called reality… "

Γλώσσα σεμιναρίων:ελληνικά ή και αγγλικά 

Κόστος συμμετοχής:
20€/ ημέρα ή 100€ και για τα τρία Σαββατοκύριακα
δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα της σχολής

___________________________

Happy Knees: Εμβιομηχανική & Θεραπευτική Yoga για τα Γόνατα

 

No automatic alt text available.

Tο ζητήσατε και σας το προσφέρουμε ξανά, διευρυμένο και εμπλουτισμένο! Το σεμινάριο Yoga Biomechanics & Therapeutics: Happy Knees με την Tina Myntz Zymaraki θα επαναληφθεί την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου στις 14:30-18:30. 

Η άρθρωση του γόνατος συχνά παραβλέπεται ή και καταπονείται στην πρακτική και στην καθημερινότητα, μέχρι να μας πονέσει.Το καινοτόμο, πολυπρισματικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται εξίσου σε ασκούμενους γιόγκα που αντιμετωπίζουν χρόνιο άλγος ή πρόσφατο τραυματισμό (σε μη-οξεία φάση), καθώς και σε δάσκαλους που αναζητούν τρόπους για να βοηθήσουν τους μαθητές τους, ενσωματώνοντας στοιχεία εμβιομηχανικής και λειτουργικής κίνησης στην προσέγγιση στα παραδοσιακά asana. 

Στο σεμινάριο εμβιομηχανικής για την γιόγκα και θεραπευτικής άσκησης θα:
• Γνωρίσουμε νέες έρευνες από τον κόσμο της εμβιομηχανικής (biomechanics), και τρόπους να τους εντάξουμε στην πρακτική
• Διερευνήσουμε την σταθεροποίηση και την ενίσχυση των λειτουργικών κινήσεων (functional movement) που αφορούν την βέλτιστη ατομική ευθυγράμμιση του γόνατος
• Ενσωματώσουμε τις βασικές ενέργειες σε μερικές από τις δυνητικά επικίνδυνες asana
• Μάθουμε τρόπους προστασίας του γόνατος σε όρθιες και καθιστές θέσεις-κλειδιά
• Για όσους περιλαμβάνετε την padmāsana στην πρακτική σας, μπορούμε να εξετάσουμε τους ζωτικούς τρόπους για να υποστηρίξετε και να προστατεύσετε αυτήν την ευάλωτη άρθρωση στην τελική εμβέλεια (full range).

ΘΕΩΡΙΑ:
Το σεμινάριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν:
• Την Ανατομία και την Εμβιομηχανική του γόνατος
• Είδη και μηχανισμούς παθήσεων, κακώσεων, τραυματισμών και χρόνιων νόσων 
• Τρόπους αντιμετώπισης κοινών τραυματισμών στη γιόγκα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
• Με απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης της άρθρωσης του γόνατος από την κινησιοθεραπεία
• Χρήσιμες διατατικές ασκήσεις απελευθέρωσης για την μακροχρόνια υγεία του γόνατος

ΠΡΑΚΤΙΚΗ & ΠΡΟΛΗΨΗ: Asana Clinic
• Με ίσες δόσεις θέσεων που σταθεροποιούν και κινητοποιούν τα κάτω άκρα (stabilizers & mobilizers), η ακολουθία του σεμιναρίου θα εστιάσει σε λεπτομερή εργασία στα πέλματα, τα γόνατα, τους οπίσθιους μηριαίους και τα ισχία σε μια ολοκληρωμένη πρακτική που θα σας αφήσει μια αίσθηση σταθερότητας και δύναμης. 
• Προστασία και παραλλαγές: ασκήσεις ενδυνάμωσης και ασκήσεις διάτασης των μυϊκών ομάδων που συμβάλλουν στην ακεραιότητα του γόνατος
• Αποδόμηση: τρόποι αποφυγής τραυματισμού σε μερικές από τις πιο κοινές κλασικές θέσεις
• Βιωματική και επιστημονική προσέγγιση σε επιλεγμένες όρθιες και καθιστές θέσεις-κλειδιά, βάσει της εμβιομηχανικής 
• Επιδιόρθωση μυϊκών ανισορροπιών που συμβάλλουν στην σφαιρική ενδυνάμωση και προστασία των αρθρώσεων του ισχίου και του γόνατος

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Στο σεμινάριο θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε τις κοινές αντιλήψεις της «ευθυγράμμισης» στη γιόγκα και τον τρόπο με τον οποίο τις αντιλαμβάνονται πρόσφατες έρευνες στον τομέα της βιομηχανικής. Συνήθως στα μαθήματα προσφέρονται κοινοί ή ακόμα και "συμπαντικοί" κανόνες ευθυγράμμισης (που θα δούμε επίσης) για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ακρίβειας. Συχνά, η ευθυγράμμιση είναι η έννοια-καραμέλα που χρησιμοποιείται όταν μιλάμε για την ορθότητα και την πρόληψη των τραυματισμών, χωρίς να συνάδει απαραίτητα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των ασκούμενων. Η αθλητική επιστήμη δείχνει ότι οι δάσκαλοι της γιόγκα χρησιμοποιούν κανόνες ευθυγράμμισης για να συμβουλεύουν τους μαθητές για τις θέσεις και τα φορτία που πρέπει να αποφεύγουν, ενώ η έρευνα της βιομηχανικής αποκαλύπτει πώς να αυξάνουμε τα φορτία και την ανθεκτικότητα στην εκάστοτε θέση. Για να το ξεπεράσουμε, η ευελιξία προωθείται στη γιόγκα ως μια πορεία προς τη βελτίωση της στάσης του σώματος και του μειωμένου πόνου, αλλά πρόσφατες έρευνες αντικρούουν και αντιφάσκουν με αυτές τις υποθέσεις. Στα σεμινάρια της, η Τίνα μας δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε και να καθορίσουμε για τον εαυτό μας εάν- και πότε- η κλασική ευθυγράμμιση έχει σημασία, και κατά πόσο η αισθητική των θέσεων περιορίζει την κατανόηση της βιομηχανικής. Αποδομούμε για να γνωρίσουμε όχι μόνο το “πως”, αλλά και το “γιατί” , ώστε να αντλούμε το μέγιστο από την πρακτική και την ζωή μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: To τετράωρο σεμινάριο είναι κατάλληλο για μαθητές όλων των επιπέδων και ιδανικό για δάσκαλους που επιθυμούν να γνωρίσουν την εμβιομηχανική και θεραπευτική προσέγγιση στην άσκηση. Ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και απαιτήσεις του Yoga Alliance ως συνεχής επιμόρφωση (Continuing Education Credits), ενώ όσοι δάσκαλοι είναι εγεγραμμένοι σε αυτήν μπορούν να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το Yoga Mārgaḥ (YACEP, Yoga Alliance Continuing Education Provider). Για εξασφάλιση της θέσης σας: Inbox Tina Myntz Zymaraki ή με SMS ονοματεπώνυμο στο 6955 670 455. 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Κόστος* συμμετοχής: 35€ 
Έκπτωση για μέλη του Gandhi's με μηνιαία συνδρομή στη σχολή ή για όσους επιθυμούν να το επαναλάβουν: 25€ .
* χωρίς ΦΠΑ 24%

________________________________

Yin Yoga Workshop “ Coming Back Home” με την Μαρία Λεβαντίνου

3/2 15.00-20.00

Image may contain: text

 

Εξισορροπώντας τους Μεσημβρινούς των Νεφρών και της Ουροδόχου Κύστης


Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική τα Νεφρά θεωρούνται “Η Πηγή της Ζωής” καθώς ελέγχουν βασικές λειτουργίες ζωτικής σημασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Καθαρίζουν το αίμα, αποβάλλουν τις άχρηστες και τις υπερβολικές σε ποσότητα ή επικίνδυνες για το σώμα ουσίες και ρυθμίζουν την ισορροπία του νερού στο εσωτερικό του σώματος. Τα νεφρά αποθηκεύουν το λεγόμενο “jing” ή αλλιώς την “ουσία” της ζωτικότητάς μας από τη στιγμή της σύλληψής μας μέχρι σήμερα, η οποία καθορίζει το επίπεδο της σωματικής μας υγείας και ανάπτυξης και θέτει τα θεμέλια για την εξέλιξη και την ανθρώπινη αναπαραγωγή. 

Ο χειμώνας είναι η καταλληλότερη εποχή για την ενδυνάμωση των νεφρών. Μία ελεύθερη ροή στους μεσημβρινούς των νεφρών και της ουροδόχου κύστης ενισχύει τη δύναμη της θέλησης και της αποφασιστικότητας στη ζωή μας, ενώ αντίθετα μια ανισορροπία στους εν λόγω μεσημβρινούς αναπτύσσει το συναίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας. 

Μέσα από την πρακτική της Yin Yoga, του Chi Kung και των βιωματικών ασκήσεων εστιάζουμε στην επίδραση των παραπάνω μεσημβρινών στο συναισθηματικό και ενεργειακό επίπεδο του σώματος.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

- Βασικές αρχές της Yin Yoga
- Yin Yoga και Μεσημβρινοί
- Οι μεσημβρινοί των Νεφρών και της Ουροδόχου Κύστης
- Εκμάθηση πίεσης βελονιστικών σημείων κατά την παραμονή στις θέσεις (asanas )
- Biofeedback
- Βιωματική άσκηση αναγνώρισης και καταγραφής των συναισθημάτων
- Πρακτική Yin Yoga
- Αναπνευστικές τεχνικές απελευθέρωσης των συναισθημάτων
- Τεχνική Mindfulness
- Βαθιά χαλάρωση

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο σεμινάριο επικοινωνήστε στο levantinoumaria@gmail.com ή 6936594667 και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο inbox της σχολής και στο email: info@petralonayoga.gr 
Διάρκεια σεμιναρίου 5 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Περισσότερα για τη Yin Yoga :

Στη Yin Yoga μέσα από την φιλική, προς το σώμα μας, διατήρηση των θέσεων (άσανας) για περισσότερο από το συνηθισμένο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνουμε τη βαθιά διάταση και αποκατάσταση των συνδετικών ιστών που σχηματίζουν τις αρθρώσεις των περιοχών της λεκάνης, των ποδιών αλλά και της σπονδυλικής στήλης. Οι μύες χαλαρώνουν με τη χρήση βοηθημάτων (bolster, τουβλάκια, κουβέρτες και ιμάντες) και η αναπνοή βρίσκει ξανά τον αργό και μακρύ ρυθμό της, φέρνοντάς μας σ' επαφή με την εσωτερική μας ηρεμία και δύναμη.

Η Yin πρακτική:

- ρυθμίζει την ενέργεια στο σώμα
- επιτρέπει την ελεύθερη ροή του chi μέσα στα ενεργειακά κανάλια
- ενεργοποιεί και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα.
- μειώνει τα επίπεδα του στρες στο νου και στο σώμα
- αυξάνει τη συγκέντρωση την ώρα του διαλογισμού
- προσφέρει βαθιά σωματική και συναισθηματική χαλάρωση. 


Καθοδηγεί η Μαρία Λεβαντίνου.

Η Μαρία Λεβαντίνου εκπαιδεύτηκε στην Ινδία στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα. Η επιθυμία της για μία ειλικρινή συνομιλία με το σώμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου, την οδήγησαν στη διαισθητική διδασκαλία της Diane Long, άμεσης μαθήτριας της Vanda Scaravelli καθώς και στην προσωπική της μαθητεία δίπλα στους αγαπημένους της δασκάλους Angela Farmer και Victor van Kooten. Έχει ολοκληρώσει δύο εκπαιδεύσεις στη Yin Yoga ( Yin Yoga Teacher Training, I. Taoism, Anatomy and Sequencing and II. Embracing the Yin Path) πλάι σ’ έναν χαρισματικό δασκάλο, τον Biff Mithoefer. Με οδηγό την αποδοχή, την αγάπη και το μοίρασμα συνεχίζει την μετεκπαίδευσή της στη Θεραπευτική Γιόγκα Bahiranga Yoga Therapy Instructor Course (RYT 500) δίπλα στον Μιχάλη Ευαγγελίδη (Mahatman). Η Μαρία Λεβαντίνου είναι πιστοποιημένη από τον Διεθνή Οργανισμό Yoga Alliance International.

Το 2009 γνωρίζει τον ριζικό της δάσκαλο Dr. Carlos de León και από τότε μαθητεύοντας δίπλα του μελετά και ασκείται πάνω σε διαφορετικές πνευματικές παραδόσεις όπως η Vajrayanna, η Ινδουιστική Τάντρα, το Dzogchen, η Κaballa, και η Σωματική Ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να ασκείται στις παραπάνω
παραδόσεις, στον Σαμανισμό, καθώς και στο σύστημα Chi Kung των 7 Λωτών με τον Μιχάλη Μουρτζή. Ανάμεσα στους δασκάλους της βρίσκονται οι: HH 17th Gyalwang Karmapa Ogyen Trinley Dorje, Namkai Norbu Rinpoche, Khandro Rinpoche, Swami Shankarananda, Chandrashekhar Nanda Nath.

______________________________

Εισαγωγή στη Vini Yoga T. Krishnamacharya

10-11/2 15.00-18.00

Image may contain: one or more people

Ανοικτή πρόσκληση για ένα εισαγωγικό σεμινάριο με θέμα :

Οι αρχές της Viniyoga, όπως την δίδαξαν ο T. Krishnamacharya και ο TKV Desikachar.
 
Στις αρχές του 20ου αιώνα ο T. Krishnamacharya και αργότερα ο γιος του TKV Desikachar έθεσαν τις βάσεις και κατάρτισαν την μέθοδο για μια σωστή εκμάθηση των αρχών της yoga απευθυνόμενοι με σεβασμό σε κάθε μαθητή και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
 
Ο T. Krishnamacharya, υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος της yoga που αναβίωσε και συνδύασε τις αρχές της Hatha Yoga με αυτές της Raja Yoga και δημιούργησε μια μέθοδο για την προσέγγιση της εκμάθησης της yoga που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που η γιόγκα διδάσκεται και ασκείται σήμερα.
 
Ο Krishnamacharya δίδαξε πως η μέθοδος με την οποία κάποιος μαθαίνει ή ασκεί τη γιόγκα δεν πρέπει να είναι τυχαία.
Μια σημαντική πτυχή της μεθόδου είναι ότι κάποιος πρέπει να μάθει σωστά και με οργανωμένο τρόπο ώστε κάθε κίνηση να έχει σαν συνέπεια ένα σωστό και τέλειο αποτέλεσμα.
 
Ο Krishnamacharya θεωρείται επίσης ο δημιουργός της Vinyasa Krama δηλαδή της σωστής επιλογής και εφαρμογής ασκήσεων πάντα σε συνδυασμό με την κατάλληλη αναπνοή ούτως ώστε ο ασκούμενος να επωφελείται όσο το δυνατόν περισσότερο.
 
Η άσκηση της yoga πρέπει να ταιριάζει στον άνθρωπο και τις ιδιαιτερότητες του” Sri T. Krishnamacharya.
 
Πρώτη μέρα
 Πρακτική άσκηση Viniyoga. 60’
-Διάλειμμα 10’
 Θεωρία: T.Krishnamacharya – H ζωή του και η συμβολή του στην yoga. 50’
-Διάλειμμα 10’
 Θεωρία: H εφαρμογή της άσκησης Yoga 50’
 
Trikrama. Η εφαρμογή της άσκησης αναφορικά με την ηλικία, την υγεία, τον τρόπο ζωής και τον προορισμό του μαθητή.
 
Tridosa. Η ενεργειακή επίδραση Vata/Pitta/Kapha για την βελτίωση του συστήματος μας.
 
Dvikrama. Η επίδραση Rajas/Tamas. Οι 2 ψυχικές κατευθύνσεις.
 
Δεύτερη μέρα
 Πρακτική άσκηση Viniyoga. 60’
-Διάλειμμα 10’
 Εισαγωγή στον ορισμό, έννοια και λειτουργία των asana.
Hatha Yoga, Raja Yoga. 50’
-Διαλειμμα 10’
 Βασικές αρχές στην διεξαγωγή της άσκησης asana. 50’
-Μελετώντας τις βάσεις της παραδοσιακής yoga θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να εμβαθύνουμε την προσωπική μας πρακτική για την υποστήριξη της καθημερινής μας ζωής, με μεγαλύτερη συνειδητοποίηση.
 
Το σεμινάριο καθοδηγεί η Θέλγια Σιστοβάρη
Η πρόσκληση απευθύνεται σε δασκάλους και ασκούμενους από οποιοδήποτε χώρο, και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την θεωρία της Viniyoga του T.Krishnamacharya.
 
κόστος συμμετοχής 30€/ ημέρα ή 50€ το διήμερο
απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
 
"Διδάξτε ότι υπάρχει μέσα σας, όχι όμως όπως ισχύει για εσάς,
αλλά όπως ισχύει για τον άλλο." T. Krishnamacharya.
 
Σύντομο Βιογραφικό
Η Θέλγια Σιστοβάρη ακολουθεί τον δρόμο της yoga από το 1990.
Αναζητώντας διαρκώς την ουσία, και το μήνυμα της yoga στην αυθεντική παράδοση αλλά και στα ιστορικά κείμενα της πανάρχαιας αυτής φιλοσοφίας ξεκίνησε από το 2010 να σπουδάζει την πρακτική μέθοδο Viniyoga του T.Krishnamacharya και την μέθοδο της θεραπευτικής yoga ή κοινώς Yoga Cikitsa με δασκάλους που μαθήτευσαν κοντά στον T.Krishnamacharya και τον TKV
Desikachar.
Διδάσκει την Viniyoga σε ατομικές ή ολιγομελείς συνεδρίες.
Εξασκεί την θεραπευτική yoga σε ατομικές συνεδρίες

__________________________
 

Winter Yoga Retreat – Noosfera 3-5 February

Δραπετεύουμε μέσα στην ομορφιά του χειμώνα για μια κοντινή αναζωογονητική  εκδρομή στη Noosfera, στην Ορεινή Κορινθία, κοντά στο Ξυλόκαστρο, γεμάτη yoga, φύση, εναλλακτικές δραστηριότητες, χορτογαφικά πιάτα, καλή παρέα και διάθεση για μοίρασμα και άνοιγμα. Συνδυάζοντας ράτζα και κουνταλίνι γιόγκα στοχεύουμε να δουλέψουμε το φυσικό και το πρανικό σώμα μας, το νευρικό και το ενδοκρινικό μας σύστημα και να πολεμήσουμε οτιδήποτε μας ταλαιπωρεί και μας αγχώνει.

 
 

Η μέρα μας θα ξεκινάει από νωρίς με καθοδηγούμενο διαλογισμό, διάλειμμα για τσάι και απογειωτική κουνταλίνι γιόγκα. Θα ακολουθεί πλούσιο πρωινό γεύμα, ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση, διάβασμα, πεζοπορία (χιονοπόλεμο ίσως!) και το απόγευμα δυναμική πρακτική στις asanas, pranayama, dharana και yoga nidra! Μετά την πρακτική βραδινό γεύμα και για όποιον αντέχει προβολή ταινίας!

Η διαμονή μας θα γίνει σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια (σε μονά κρεβάτια). Για την πρακτική μας υπάρχει άνετη αίθουσα με ξύλινο δάπεδο, ζεστά χρώματα και υπέροχη θέα στο βουνό!

Το νερό στο κτήμα Νοόσφαιρα είναι εμπειρία! Είναι ενεργοποιημένο και «ζωντανό» με σύστημα πεδίων Plocher -στηριγμένο στις μελέτες αρμονικών ενεργειακών πεδίων των Νίκολας Τέσλα και  Bίλχελμ Ράιχ.

Όλοι οι χώροι είναι προστατευμένοι από γεωπαθητικό στρες και ευεργετικά φορτισμένοι με ενεργοποιητές RAC (ο επισκέπτης νιώθει αμέσως ευεξία και αναζωογόνηση).

Στα δωμάτια υπάρχει το μοναδικό στην Ευρώπη σύστημα ακρόασης ασκήσεων  διαλογισμού, συνειδητού ονειρέματος ή ασκήσεων Ανάπτυξης Ανώτερης Νοημοσύνης με ήχους  Hemi-Sync (Hemispheric Synchronization-συντονισμού των  ημισφαιρίων του εγκεφάλου) ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι άνετα ξαπλωμένοι  στο κρεβάτι τους.

Περισσότερα για το κτήμα: http://www.noosfera.gr/noosfera/

Το πρωινό μας θα περιλαμβάνει: καφέ, αφεψήματα βοτάνων και τσάι, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, σπιτικές μαρμελάδες, κουλουράκια, γλυκά και κέηκ, φρεσκοψημένα τυροπιτάκια, τυρί, αυγά, ντακάκια με ντοματούλα, αγγούρι, ελιές, βούτυρο, μέλι και επιλογές από το health bar: δημητριακά, βρώμη, δαμάσκηνα, σταφίδες, αμύγδαλα από το περιβόλι, ηλιόσπορους, καρύδια, νιφάδες ρυζιού, κράνμπερι και γιαούρτι.

Ενώ τα βραδινά μας γεύματα θα ξεκινούν με σουπίτσες (μπρόκολο βελουτέ και κολοκυθόσουπα με τζίντζερ και μέλι) και εν συνεχεία α) πίτσα χορτοφαγική και πράσινη σαλάτα και β) φαλάφελ και χούμους με πιτάκια και σαλάτα ταμπουλέ

Κόστος συμμετοχής: 170€ / άτομο, το οποίο περιλαμβάνει: διαμονή δύο βράδια, πρωινό γεύμα Σάββατο και Κυριακή, βραδινό γεύμα Παρασκευή και Σάββατο, όλες τις πρακτικές του γιόγκα από Παρασκευή απόγευμα μέχρι και Κυριακή απόγευμα.

Η μετακίνησή μας προς και από το κτήμα Νοόσφαιρα θα γίνει με δικά μας μεταφορικά μέσα φροντίζοντας να οργανωθούμε με τον καλύτερο τρόπο προς διευκόλυνση όλων μοιράζοντας τα αυτοκίνητα και τα έξοδα μετακίνησης.

Διοργάνωση / Διδασκαλία: Νάσια Χαρίση & Μηνάς Ραφαηλίδης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο inbox της σχολής, στο info@petralonayoga.gr και στα τηλέφωνα: Νάσια:  6947704177 και Μηνάς 6936901307. 

 
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Η Βεδική Παράδοση: Vedas, Brahmanas, Upanishads

 

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου στις 18:30, έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Νικόλαο Καζάνα- Ινδολόγο, Συγγραφέα, Καθηγητή Φιλοσοφίας και Σανσκριτικών- σε μία ομιλία για την Βεδική Φιλοσοφία.
 
 
“Η Βεδική Παράδοση συχνά συγχέεται, κυρίως από Ινδούς και Ινδολόγους που δεν ξέρουν Σανσκριτικά, με τον Ινδουισμό. Μα ο Ινδουισμός σε όλες τις μορφές του, όπως και ο Γιόγκα και άλλα συστήματα, είναι παρακλάδια της.
 
Η Βεδική Παράδοση είναι σαν το νευρικό σύστημα στον μακραίωνο οργανισμό της κουλτούρας (ή στον πολιτισμό) των Ινδών. Η πεμπτουσία της είναι μια απλή διδασκαλία που βοηθάει με θεωρητική γνώση και πρακτικές όπως ο Διαλογισμός ή ο έλεγχος της προσοχής όσους θέλουν να βελτιώσουν την οντότητά τους προς την Αυτοσυνειδησία.
 
Οι ρίζες της είναι στον Rigveda μα αναπτύσσεται πληρέστερα στις Ουπανισάδες (και στην Bhagavad Gītā) και εμπνέει πολλά άλλα συστήματα όπως τον Γιόγκα του Patañjali και πιο πρόσφατα τη διδασκαλία των Ramakrishna, Shri Aurobindo, Swami Rama και λίγων άλλων. Το φιλοσοφικό σύστημα Vedānta την εκφράζει πιο πιστά.” - Ν. Καζάνας
 
 
Οι πρώτοι δάσκαλοι που έφεραν το Γιόγκα στη Δύση ήρθαν με τις βαθιές διδασκαλίες της Βεδάντα, την οποία θεωρούσαν τον μεγαλύτερο θησαυρό που είχαν να μοιραστούν με τον κόσμο. Την παρουσίαζαν σαν τη φιλοσοφία της αυτογνωσίας και το Γιόγκα σαν τη μεθοδολογία με την οποία θα έφταναν σε αυτή. Με την πάροδο του χρόνου οι θέσεις και ασκήσεις των γιόγκα-άσανα απέκτησαν μεγαλύτερη δημοτικότητα στην υλιστική Δύση και η Βεδαντική όψη της διδασκαλίας έπεσε στο περιθώριο. Παραμένει ωστόσο μία πλούσια πηγή έμπνευσης και γνώσης, για όσους από εμάς αναζητάμε απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα.
 
 
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15 ευρώ.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Με κράτηση θέσης.
 
ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για να κρατήσετε την θέση σας μήνυμα στο inbox της σχολής ή στο info@petralonayoga.gr. Πληροφορίες στο 6955 670 455 (Τίνα Ζυμαράκη).
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Ο Νίκος Καζάνας γεννήθηκε στην Χίο το 1939. Μεγάλωσε στο εξωτερικό και σπούδασε στην Αγγλία. Μελέτησε Αγγλική Φιλολογία στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Φιλοσοφία και Πολιτική Οικονομία στο School of Economic Science και αργότερα Σανσκριτικά στο School of Oriental and African Studies (στο Λονδίνο) - με μεταπτυχιακά στο Μπενάρες (Varanasi) και Πούνα (Pune) των Ινδιών. Δίδαξε λίγα χρόνια στο Λονδίνο Φιλοσοφία, Οικονομικά και Σανσκριτικά . Το 1976 βοήθησε στην ίδρυση του Ομίλου Μελετών στην Αθήνα. Από το 1980 είναι διευθυντής του ΟΜ και ο τελικός υπεύθυνος για τις εκδόσεις και τα κείμενα στην ιστοσελίδα του ΟΜ. Έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή Συνέδρια από το Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης ως το Λονδίνο και το Δελχί όπου παρουσίασε μελέτες για θέματα Φιλοσοφίας και Σανσκριτικών ή γενικότερα Ινδολογίας. Πολλές από αυτές έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά. Στην Ελλάδα δημοσίευσε μελέτες κοινωνικού και φιλοσοφικού προβληματισμού όπως Δημοκρατία: Ελευθερία υπό τον Νόμο (1980, εκδ. Λυκαβηττός), Προδομένος Μαρξ ( Copyright Όμιλος Μελετών) και Κοινωνία Δίχως Φόρους (1996, Ελληνικά Γράμματα). Επίσης άρθρα οικονομικού περιεχομένου στα έντυπα Καθημερινή, Κέρδος και Οικονομικός Ταχυδρόμος. Από το 1997 στράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στη Βεδική Παράδοση των Ινδιών και τη θέση της στην ευρύτερη Ινδο-Ευρωπαϊκή κουλτούρα, που συμπεριλαμβάνει και τον Αρχαίο-Ελληνικό πολιτισμό. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί μόνο στο εξωτερικό - στο Journal of Indo-European Studies (2001, 2003) στο Migration & Diffusion της Βιέννης (2004), επίσης σε διάφορα ερευνητικά/Πανεπιστημιακά Περιοδικά στην Ινδία όπως το Αnnals of the Bhandarkar Oriental Research Institute (Pune 1999, 2003), Man & Environment (Pune 2006), το Adyar Library Bulletin, του οποίου είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής (Chennai, 2003, 2007), το Research Bulletin του Vishveshvarananda Vedic Research Institute (Hoshiarpur, 2003, 2004, 2007) το Journal of the Indian Council of Philosophical Research (Delhi 1991, 2002) και άλλα. Το Ινστιτούτο Adyar Library έχει εκδόσει τα έργα του The Dialogues of Plato and the Upanishads και Vedic & Mesopotamian Interactions. Ο ίδιος θεωρεί πιο σημαίνουσες εργασίες του τη μελέτη του Sanskrit and Proto-Indo-European στο Indian Linguistics 2004 (τόμ 65: σσ 75-100) και τη Vedic, Mesopotamian & Egyptian Religiophilosophical Thought 2007 στην έκδοση A Golden Chain of Civilizations (vol 1, pt 4: σσ 508-617) στη μεγάλη σειρά Project of History of Science, Philosophy and Culture in Indian Civilization (PHISPC), εκδ. G.C. Pande, Centre for Studies in Civilization, N. Delhi. Εξίσου σημαντικές είναι οι μεταφράσεις του στα ελληνικά για τον Όμιλο Μελετών ορισμένων Γνωστικών πρωτο-Χριστιανικών κειμένων (Ευαγγέλιο του Θωμά 1980, κλπ) και των 10 κυριότερων και αρχαιότερων Ουπανισάδων - ISA, KENA, KATHA, MANDUKYA, BrHADARANYAKA κλπ.
 
Σχετικά με τον Όμιλο Μελετών: http://www.omilosmeleton.gr
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Anafi Island September Yoga Holidays
 
Για όσους δεν πρόλαβαν να πάνε διακοπές και για αυτούς που θέλουν να τις συνεχίσουν ακολουθήστε μας από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στην εξωτική Ανάφη!
 
Πέντε ημέρες πρακτικής σωματικής και ψυχικής ενδυνάμωσης που θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε με ενέργεια και θάρρος τη νέα σεζόν.
 
Αυτή τη φορά εστιάζουμε στις pranayama, pratyahara και dharana (τεχνικές αναπνοής και συγκέντρωσης). Φυσικά δεν θα παραλείψουμε τις αγαπημένες μας asanas και τους ήρωές τους.
 
Η διαμονή μας θα γίνει στην παραλία «Ρούκουνας» ενώ οι πρακτικές μας θα εξαπλωθούν και σε άλλα όμορφα σημεία του νησιού!
 
Υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης αλλά και διαμονής σε δίκλινα δωμάτια με κόστος μόλις 15€ τη βραδιά ανά άτομο
 
Τα χορτοφαγικά πρωινά μας θα απολαμβάνουμε στην Ταβέρνα «Ρούκουνας» και θα περιλαμβάνουν αγνά, εντελώς ανεπεξέργαστα προϊόντα παραγωγής του κτήματος «Ρούκουνας» (αυγά, λαχανικά, μαρμελάδες, μέλι φρούτα, πίτες κ.α), με κόστος 10€ το πρωινό ανά άτομο.
(Ktima Roukouna '' Φαγητο/διαμονη/ποτο")
 
Κόστος συμμετοχής στις πρακτικές της yoga 50€
 
Για να κρατήσετε τη θέση σας :στο inbox της σχολής , στο info@petralonayoga.gr ή στο τηλ: +30-6947704177 Nάσια ή +306936901307 Μηνάς – Gandhi’s Cup of Tea Yoga Studio
Κράτηση θέσης με προκαταβολή του ποσού των 50 €
***
 
For those who have yet to organize their summer holidays or for those who would like to conclude them join us in our 5-day yoga retreat in Exotic Anafi.
 
Five days (4 nights) of hatha and vinyasa yoga practice that will help us make an energetic, grounded and fearless start to the new season.
 
This time we will be focusing on pranayama, pratyahara and dharana (breathing and meditation techniques).
 
Accommodation is offered at «Roykoynas» beach (where the daily sessions are held) in twin en-suite rooms.
 
Costs are 15€ per day per person.
 
Delicious vegetarian breakfast is offered, which is made from local, organic ingredients (this is extra at 10€ per day per person)
 
You can also stay at a free camping area nearby.
 
Daily program includes 2hrs meditation and 2 3-hour asana sessions (am & pm)
 
Most sessions will be held at roykoynas but for some of our evening practice we will visit some of the island’s beauty spots!
 
Total cost for yoga sessions 50€ per person
 
Details to follow..
 
For bookings please contact: our inbox, or info@petralonayoga.gr or Tel: +30-6947704177 Nasia or +306936901307 Minas – Gandhi’s Cup of Tea Yoga Studio
 
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yoga Workshop with Alessandro Ortona in Agistri Island
16-17-18-19-20 June
 
Το Gandhi's Cup of Tea, με χαρά διοργανώνει το yoga retreat του αγαπημένου μας δασκάλου Alessandro Ortona στο Αγκίστρι
Ακολουθούν οι οδηγίες του Alessandro...
 
" H Sadhana είναι μια χρονική περίοδος όπου ο Sadhaka (o ασκούμενος) αφιερώνει στην εντατική πρακτική προκειμένου να φτάσει διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας, να ενωθεί με τα εσώτερα στοιχεία της ύπαρξης. Η αλλαγή του περιβάλλοντος, η φύση, η νηστεία και η κάθαρση μαζί με την πρακτική στις άσανας, στην Pranayama και στην Pratyahara θα είναι τα οχήματά μας σε αυτό το ταξίδι. Η αφοσίωσή μας με την καθαρή πρόθεση το καύσιμό μας! Η δεκτικότητά μας στο άγνωστο είναι το κλειδί για τις νέες πόρτες που θα ανακαλύψουμε. Το πρόγραμμα θα ακολουθεί τον ήλιο, από νωρίς το πρωί μέχρι το σούρουπο , η μόνη σταθερά θα είναι η πρόθεσή μας να ασκηθούμε με αφοσίωση και κουράγιο. Όπως συνήθως θα απέχουμε από φαγητό και λέξεις από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το πρωί της Κυριακής. Έχετε μαζί σας τσάι βουνού, μέλι, αποξηραμένα φρούτα και καρπούς και την πρόθεσή σας να δουλέψετε βαθιά"
 
Την πρακτική μας θα φιλοξενήσει το υπέροχο πέτρινο χωριό της Rosy www.rosyslittlevillage, μέσα στο δάσος, περικυκλωμένο από ιβίσκους, πικροδάφνες και γεράνια. Η πρακτική μας θα γίνεται στην άκρη της θάλλασας!
 
Μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε σε δίκλινο δωμάτιο με κόστος 240 ευρώ ανά άτομο ή σε μαιζονέτα των 5 ατόμων με κόστος ανά άτομο 195 ευρώ (Τα δωμάτια είναι όλα ευρύχωρα με δύο διαφορετικούς χώρους).
 
Στην τιμή περιλαμβάνεται:
  • η διαμονή για 4 βράδια,
  • 5 ημέρες πρακτικής,
  • βραδινό γεύμα την Πέμπτη (16/6)
  • brunches την Κυριακή και τη Δευτέρα το πρωί (19-20/6).
 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
 
Για να κρατήσετε τη θέση σας παρακαλώ επικοινωνήστε : info@petralonayoga ή τηλ: +30-6947704177 Nάσια – Gandhi’s Cup of Tea Yoga Studio
 
 
Gandhi's Cup of Tea is pleased to organize a yoga retreat with our beloved teacher Alessandro Ortona!
following Alessandro's guidelines...
 
"Sadhana is a period of time that Sadhaka (practitioners) dedicate to intense practice in order to reach different state of consciousness to unite with the innermost layers of our beings. Change of environment, unspoiled nature, fasting and purification together with the practice of Asana, Pranayama and Pratyahara are the vehicles for this voyage. Our commitment with clear intention is the fuel. Openness to the unknown is the key to open the different doors we'll find. The program will be following the sun, from the early morning until dawn the only fix thing will be our intention to practice with courage and openness. As usual we will fast in food and words from Friday morning until Synday morning . Pls bring with you Herbal tea, honey and some dry fruits and nuts and the willing to practice deep".
 
Rosy’s little village (www.rosyslittlevillage.com) will be hosting our practice. It is a charming hotel surrounded by flourishing hibiscuses, oleanders, and geraniums, perched on the edge of the sea. Shadana will be done within a few steps from the sea.
 
Double rooms and maisonetts for 5 people are available. Prices per person: 195 € in a maisonett or 240 € in a double shared room
 
The above prices include: accommodation for 4 nights, 5 days of Yoga Shadana, dinner on Thursday night and two brunches on Sunday and Monday morning
 
Alternatively we can also accommodation for 3 nights is available.
 
There are limited spaces available so early booking is advised.
 
For bookings please contact: info@petralonayoga or Tel: +30-6947704177 Nasia – Gandhi’s Cup of Tea Yoga Studio
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Σας προσκαλούμε σε ένα θεραπευτικό εργαστήρι γιόγκα: ανακούφιση και ενδυνάμωση για τη μέση και την πλάτη με την Τίνα Ζυμαράκη, το Σάββατο 7/5 στις 12.00-14.00
 
Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους υποφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους από οσφυαλγία (πηγή: iatronet.gr). Ακόμα και όσοι από εμάς ήδη ασκούμαστε στο γιόγκα, ίσως να μην ξέρουμε πώς να προσεγγίζουμε τις θέσεις ώστε να θεραπεύσουμε τους μικροτραυματισμούς και να μην επανατραυματιζόμαστε.
 
Το δίωρο αυτό σεμινάριο προσφέρεται για όσους από εσάς θέλετε να φροντίσετε την περιοχή της μέσης και της πλάτης, βρίσκοντας ελευθερία στην κίνηση και δεξιότητα στις στάσεις. Θα μάθετε στοχευμένες τεχνικές που μπορείτε να εντάξετε, τόσο στην καθημερινότητά σας όσο και στην πρακτική του γιόγκα, που θα σας χαρίσουν αυτοπεποίθηση και ανακούφιση.
 
Βελτιώστε την ευελιξία της σπονδυλικής στήλης με αρχές ευθυγράμμισης από την Anusara Yoga και τις νέες τεχνικές biomechanics που συμβάλλουν στην απελευθέρωση από πόνο και ασφάλεια στις asana.
 
Με την καθοδήγηση της Τίνας, θα εξερευνήσουμε απλές αλλά βαθιά θεραπευτικές αλληλουχίες και θέσεις, στοχεύοντας σε μια πολυδιάστατη προσέγγιση στήριξης των μυών του κορμού και της λεκάνης.
 
Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τους πόνους που σας ταλαιπωρούν, εστιάζοντας στη βέλτιστη στάση του σώματος για εσάς, και πώς μπορείτε να εκτελείτε κάμψεις και εκτάσεις της σπονδυλικής στήλης χωρίς πόνο, περιορίζοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.
 
Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για μαθητές όλων των επιπέδων αλλά και ιδανικό για δασκάλους που επιθυμούν να μοιραστούν με τους μαθητές τους τη θεραπευτική προσέγγιση του γιόγκα.
 
ΤΙΝΑ ΖΥΜΑΡΑΚΗ: Δασκάλα Yoga κι εκπαιδεύτρια δασκάλων, ακτιβίστρια, ομιλήτρια, λάτρης της Ινδικής φιλοσοφίας και ζωόφιλη, η Τίνα διδάσκει από το 2000. Μαθήτρια του γιόγκα εδώ και 18 χρόνια, έχει συμπλήρωσει περισσότερες από 6.000 ώρες διδασκαλίας, με επιπλέον μετεκπαιδευτικά και εξειδικεύσεις σε Anusara (Therapeutics, Immersions I, II, III) Ashtanga Vinyasa, Bhakti Flow, Jivamukti, Σανσκριτικά, Προγεννητική Yoga και Yoga για παιδιά. Έχει υπάρξει δραστήρια σε πολλά μέτωπα με στόχο να φέρει την σοφία και τα οφέλη του γιόγκα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Πιστεύει στη δύναμη της πρακτικής να αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο, από το μέσα προς τα έξω. http://yogawithtina.wordpress.com
 
συμμετοχή:15€
οι συμμετέχοντες θα λάβουν φωτοτυπίες με ασκησιολόγιο

 

δηλώσεις συμμετοχής μέσω της σελίδας και του site του Gandhi's Cup of Tea Yoga Studio!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Yoga Flow with live music of Balarom Trio

Μετά τη συνάντησή μας στα εγκαίνια του Gandhi's Cup of Tea Yoga Studio, αποφασίσαμε να βρεθούμε για 2η φορά για ένα μάθημα Yoga με τη συνοδεία του Balarom Trio. 

Πολλά σημεία της καθημερινότητας εξαρτώνται από το ρυθμό και την αρμονία που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο άνθρωπος. Κατά τους αρχαίους σοφιστές η μουσική μπορούσε όχι μόνο να ηρεμίσει τον άνθρωπο και να τον καταστήσει περισσότερο κοινωνικό και αποδοτικό αλλά και να τον θεραπεύσει σε πολλές περιπτώσεις. 
Μέσα από αυτή τη συλλογική δράση η μουσική θα βρεί το ανθρωπιστικό της περιεχόμενο και η κίνηση θα μετατραπεί σε τέχνη...

Σας περιμένουμε 16 Απριλίου 15.00-17.00
Το μάθημα διδάσκει η Αφροδίτη Βέρρου.
Το Balarom Trio : 

Λουκάς Μεταξάς - κρουστά

Παντελής Στόικος - τρομπέτα, καβάλ

Κυριάκος Ταπάκης - ούτι
Με μεγάλη μας χαρά θα μας χαλαρώσει με τη μαγική φωνή της η Μαρίνα Δακανάλη!
Κόστος: 20 ευρώ
Πληροφορίες - εγγραφές: 6983057000 / 6947704177 ή μέσω της σελίδας της σχολής

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


 
Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού σαλπάρουμε με προορισμό το πανέμορφο Αγκίστρι μόλις 60 λεπτά από την Αθήνα! 

Από τις 13 έως τις 15 Μαίου όλα είναι πρακτική. Πρακτική στα yamas, niyamas, στις asanas, την αναπνοή, την pratyahara, τη συγκέντρωση και το διαλογισμό.

Με χαρούμενη διάθεση θα ανακαλύψουμε μερικούς από τους ήρωες, τις θεότητες και τους μύθους τους που κρύβονται πίσω από τις άσανας της yoga

Την πρακτική μας θα φιλοξενήσει το υπέροχο πέτρινο χωριό της Rosy, μέσα στο δάσος, περικυκλωμένο από ιβίσκους, πικροδάφνες και γεράνια, στην άκρη της θάλλασας! (www.rosyslittlevillage.com)

Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 150 έως 165 ευρώ ανάλογα με το δωμάτιο που θα επιλέξετε (δίκλινο - τρίκλινο ή μεζονέτα των 5 ατόμων), και συμπεριλαμβάνει : τρεις μέρες πρακτική, δύο διανυκτερεύσεις , brunch και βραδινό από Παρασκευή βράδυ μέχρι και Κυριακή μεσημέρι.

Τα γεύματά μας, εμπνευσμένα από την χορτοφαγική και εποχική κουζίνα, φτιαγμένα με αγάπη και βιολογικά προϊόντα.

Τα εισιτήριά μας θα αγοράσουμε μέσω του Laggaris Tours, και αν ειμαστε αρκετοί μπορούμε να εξασφαλίσουμε έκπτωση group!

Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για κρατήσεις, περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στο e-mail info@petralonayoga και στο Gandhi’s Cup of Tea Yoga Studio

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες.
Διδασκαλία: Νάσια Χαρίση


At the beginning of the summer we are sailing to the beautiful Agistri island which is only an hour journey from Athens!

From the 10th to 13th of May yoga practice is all! Our practice will include yamas & niyamas, asanas, breathing, pratyahara, concentration and meditation.

In cheerful mood and with receptiveness we will discover some of the heroes, deities and their myths behind the yoga asanas.

The beautiful stone village of Rosy will be hosting our practice. The scenery is quite unique, within the woods, surrounded by hibiscus, oleander and geraniums that run down to the edge of the sea!

The participation fee varies from 150€ to 165€ and depends on the room selection. It includes 3 days of yoga practice, accommodation (2 nights), brunches and dinners from Friday night until Sunday noon.

The meals will be vegetarian and inspired by the local, seasonal cuisine.

There is a specific number of participations available and are on a first come first serve basis. 

For reservations, more info and details please email: info@petralonayoga or send a message at Fb page: “Gandhi’s Cup of Tea Yoga Studio”
A detailed program will be available to all participants.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
Life through breathing- breathing through life
Σεμινάριο 6 ωρών Αγωγής Υγείας με επίκεντρο την αναπνοή μας, με τον αγαπημένο μας Ανδρέα Προβελέγγιο, Professor of Physical and Health Education, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h
 
Σας περιμένουμε στις 24 Απριλίου 10πμ - 16.00
 
Μέσα από την εμπειρία 26 χρόνων διδασκαλίας και 31 συνολικά ενασχόλησής του με την παράδοση της γιόγκα ο Ανδρέας θα μας καθοδηγήσει από τη βάση μέχρι τις πιο προχωρημένες τεχνικές της γιόγκικης αναπνοής.
 
Ύλη μέρος της οποίας θα διδαχθούμε στο σεμινάριο: Ο όρος pranayama. Το βιοενεργειακό μας σώμα ως ασπίδα προστασίας και μέσον εξέλιξης. Η θέση της Pranayama στο σύστημα της Raja Yoga.
Η φυσιολογία της αναπνοής. Ανατομία αναπνευστικού συστήματος. Ζωτική ικανότητα .
Διαφραγματική η κοιλιακή αναπνοή. Πλευρική αναπνοή. Θωρακική αναπνοή. Πλήρης αναπνοή .
Βιλόμα πραναγιάμα (διακεκομμένη εισπνοή, διακεκομμένη εκπνοή, διακεκομμένη εισπνοή & εκπνοή).
Οι στάσεις (asana) της pranayama και Κάγια Σθεριάμ. Στρες – άγχος – διέγερση. Γαλήνια αναπνοή (4-2-4-2).
Οι πράξεις της αναπνοής. Κουμπάκα. Ανταράγκα κουμπάκα (εσωτερικό κράτημα) και Μαχιράγκα κουμπάκα (εξωτερικό κουμπάκα)
Ουτζάϊ αναπνοή . Διπλή θεραπευτική αναπνοή (2-0-2-0).Αναπνοή για την αϋπνία (2-0-4-0). Εισαγωγική αναπνοή στην τρίγωνη (2-1-2-0). Τρίγωνη αναπνοή 2-2-2. Σαμαβρίτι Πραναγιάμα (τετράγωνη αναπνοή 2-2-2-2).
Η φυσιολογία της μύτης από Γιόγκικης πλευράς .
Έρευνες για την Pranayama.
Καπαλαμπάτι αναπνοή.
ΝΑΝΤΙ ΣΟΝΤΑΝΑ ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ. Κουνταλίνι. .
Πραναμάγια κόσα. Πρανικές δίνες . Πράνα και συνειδητότητα. Οι πέντε πράνες . Ξεκλειδώνοντας το πραναμαγια κόσα. Ενεργειακά περάσματα, κέντρα, αναπνοές και ήχοι που ξεκλειδώνουν το πραναμαγια κόσα. Επιστημονικές έρευνες για την πράνα σάκτι . Νάντις, τσάκρα και μεσημβρινοί. Πράνα και ασθένειες. Μπάντας.
Σιτάλι αναπνοή & Σιτκάρι . Μπραμάρι. Μούρτσα. Τσάκρα μπέντα & Τσάκρα άγκνα αναπνοή . Μπάστρικα απλή & Μπάστρικα η απαγορευμένη αναπνοή. Σούρυα Μπέντα. Σούρυα ανγκα απλή. Σούριαανγκα η προχωρημένη.
 
Κατάλληλο για όλους και ιδίως για νέους δασκάλους γιόγκα
 
Κόστος συμμετοχής :60€ για μή μέλη και 50 € για μέλη της σχολής και/ή ήδη δασκάλους γιόγκα
 
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της σελίδας στο facebook και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της σχολής
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Σας περιμένουμε το Σάββατο 5 Μαρτίου να γιορτάσουμε τα εγκαίνια του Gandhi’s Cup of Tea Yoga Studio!

 
Στο ξεκίνημά μας διαλέγουμε την ενέργεια της προσφοράς, είμαστε δίπλα στο Dogs’ Voice, μια πλατφόρμα που στηρίζει 57 φιλοζωϊκές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα!
 
Oι δάσκαλοι της σχολής θα προσφέρουν μαθήματα με σκοπό να αγοράσουμε φάρμακα για τα αδεσποτάκια και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του καλαζάρ και της ερλιχίωσης
 
Μετά την πρακτική μας γύρω στις 6.00μμ ξεκινάει το πάρτυ με φαγάκι, τσαγάκι (και όχι μόνο), μουσικές και μία αφρικάνικη εκπληξη!
 
Η συμμετοχή σας στα μαθήματα θα γίνει με ελεύθερη εισφορά, προτείνουμε ως ελάχιστη, αλλά όχι δεσμευτική, το ποσό των 5 € και είναι απαραίτητη η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής.
Όλες οι εισφορές σας θα δοθούν απευθείας στο Dogs’ Voice
 
Στο πάρτυ μπορείτε να έρθετε όλοι και χωρίς προηγούμενη κράτηση.
 
Σας περιμένουμε με χαρά
 
Πρόγραμμα μαθημάτων:
12.00-13.30 Αshtanga, Primary Series καθοδηγούμενο με την Τίνα Ζυμαράκη
14.00-15.30 BodyART με την Αφροδίτη Βέρρου
16.00-17.30 Vinyasa Yoga, συνδιδασκαλία με τους Λουκά Νίκα και Νάσια Χαρίση
 
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της σελίδας στο facebook και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της σχολής
 
Για το Dog’s Voice www.dogsvoice.gr
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Workshop with Alessandro Ortona - Yoga path of Consciousness


Λόγω της αυξημένης συμμετοχής, το εργαστήρι του Alessandro επαναλαμβάνεται!
 
Σας περιμένουμα στις 27 Φεβρουαρίου, λίγες θέσεις ελεύθερες!
 
Σχετικά με το workshop:
Σκοπός του Δασκάλου μας να εμβαθύνουμε στην έννοια της συγκέντρωσης κατά το σύστημα του γιόγκα: συγκέντρωση της συνειδητότητας στο φυσικό μας σώμα ( Annamaya Kosha) και στο βιοενεργειακό μας σώμα (pranamaya kosha) μέσω των τεχνικών του γιόγκα (asanas & pranayama).
Μέσα από εμπειρία δεκαετιών η διδασκαλία του Alessandro, ξεχωρίζει από οτιδήποτε έχουμε διδαχθεί στη δύση, άμεση και ειλικρινής, μας οδηγεί στο μονοπάτι του γιόγκα όπως είναι!
 
Ώρα σεμιναρίου 10.00-14.00 - κόστος: 27€
 
σχετικά με τον Alessandro:
 
O Alessandro γεννήθηκε στην Ιταλία το 1966 και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη γιόγκα σε ηλικία 15 ετών. Από μικρό παιδί επηρεάστηκε από τη μητέρα του και τους δασκάλους γιόγκα που σύχναζαν στο σπίτι τους.
Ως πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, δούλεψε στη ναυτιλία για αρκετά χρόνια. Σε αναζήτηση ενός απλούστερου και πιο εμπνευσμένου τρόπου ζωής εγκατέλειψε την καριέρα του και πήγε στη Γουατεμάλα για μια νέα αρχή. Ύστερα από 6 χρόνια πνευματικής αναζήτησης αποφάσισε να αφοσιωθεί στη γιόγκα. Μαθήτευσε κοντά στον μεγάλο yogi Sri Sri Sri Satchidananda, όπου και διδάχθηκε τις θεμελιώδεις αρχές της Hatha Yoga.

Στην Ιταλία ξεκίνησε να διδάσκει και να βοηθάει στην εξέλιξη του Pramiti Yoga School του Walter Ruta. Εκεί αποφάσισε να μυηθεί στη ζωή του ashram και ήρθε στην Ελλάδα να μαθητεύσει κοντά στη Swami Shivamurti Saraswati όπου πέρασε μερικά χρόνια στο Satyanada Ashram στην Παιανία και εμβάθυνε στις τεχνικές της Karma Yoga και τις διδαχές της παράδοσης της Satyananda. Από το 2010 ζει στο Λαγονήσι και διδάσκει γιόγκα στην Αθήνα.