Hatha Flow 1: Μάθημα κατάλληλο για αυτούς που έρχονται σε πρώτη επαφή με τη γιόγκα αλλά και για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν με λεπτομέρεια τις βασικές στάσεις, με ακριβή περιγραφή των θέσεων και της ροής της αναπνοής, συνεχή ανατροφοδότηση της λειτουργίας του σώματος και της ωφέλειας από την εκάστοτε άσανα. Έμφαση στη διδασκαλία των αναπνευστικών τεχνικών της γιόγκα.

Hatha Flow 1-2: Μάθημα ανοικτού επιπέδου για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την πρακτική τους και να γνωρίσουν προχωρημένες παραλλαγές των στάσεων, δυναμικό με ροή κατά την εκτέλεση των σωματικών ασκήσεων και της αναπνοής. Επιτυγχάνεται ευκολότερα η συγκέντρωση του νου.

Vinyasa open level: Μάθημα κατάλληλο για αυτούς που έρχονται σε πρώτη επαφή με την γιόγκα αλλά και για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν με λεπτομέρεια τις βασικές στάσεις. Δυναμικό με συνεχή αλληλουχία των στάσεων και εναρμόνιση της αναπνοής, που οδηγεί σε μεγαλύτερη συγκέντρωση του νου.

Meditation, Mindful action - Level 1 Με την Σουάμι Νιρβικάλπα - Yogic Lifestyle and Meditation Coach

Κύκλος μαθημάτων, που σας προσφέρει την καθοδήγηση και στήριξη που χρειάζεστε για να μπείτε με ασφάλεια και μεθοδικότητα στη διαδικασία του διαλογισμού. Παρέχει επίσης την αναγκαία ενθάρρυνση και ενίσχυση για να τον εφαρμόσετε στη δική σας ζωή και να επωφεληθείτε από τους καρπούς του στην καθημερινότητα σας.

Για τη συμμετοχή σας στην ομάδα, είναι απαραίτητη η προηγούμενη συννενόηση.

Πληροφορίες στην κα Άννα Γρίμμα, στο +306932491628 και στο anna.e.grimma@gmail.com

 

Yoga for Mommies: Το Yoga for mommies , είναι ένα κανονικό μάθημα γιόγκα που απευθύνεται σε εμάς τις μανούλες που θέλουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας χωρίς να αποχωριστούμε το μωρό μας. Δεν είναι baby ή kids yoga. Πρόθεσή μας θα είναι να γλυκάνουμε τις ανάγκες της μανούλας συνδυάζοντας τες με ακόμη περισσότερο παραγωγικό χρόνο με το μωρό μας.

 Ξεκινάμε με τις βασικές αρχές της post natal yoga που θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε το σώμα μας στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση και προστατεύουν τη μήτρα από πιθανά θέματα (ακράτεια, πρόπτωση) και συνεχίζουμε με ενδυνάμωση και διάταση  σώματος - πνεύματος που μας εξασφαλίζουν έτσι και αλλιώς οι τεχνικές του γιόγκα.  

To μωρό μας θα είναι δίπλα μας, πάνω μας ή και στα χέρια μας, θα κοιμάται , θα κλαίει θα τσιρίζει και εμείς δεν θα νιώθουμε καθόλου άσχημα γιατί ακριβώς το ίδιο θα κάνει και το μωρό της συμμαθήτριάς μας (το baby talking και τα αυτοσχέδια τραγουδάκια επιβάλλονται αυστηρώς ). Θα ναι το πιο γλυκό partner yoga που κάναμε ποτέ με το αγαπημένο μας πλασματάκι!

Κατάλληλο για όλες τις μανούλες, δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο γιόγκα,  για γυναίκες που γέννησαν με καισαρική τομή όμως και δεν έχουν παρέλθει 4 μήνες από τότε θα δίδονται διαφορετικές οδηγίες.

 Pilates : Μάθημα κατάλληλο για όλους. Το Pilates είναι ένα σύστημα φυσικής και θεραπευτικής αγωγής που βοηθά το σώμα να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι ένα μοναδικό σύστημα υγείας δουλεύοντας τους εν τω βάθυ μύες μέσα από μια εναλλαγή ασκήσεων διάτασης – ενδυνάμωσης, που διαμορφώθηκε από τον Joseph H.Pilates ο οποίος είχε αρχικά ονομάσει τη μέθοδό του ως «Η τέχνη του Ελέγχου». Αποτελεί μέρος της στροφής του κινήματος που αποσκοπεί στο δεσμό μυαλού και σώματος. Ένα πρόγραμμα που γυμνάζει όλο το σώμα, ιδανικό και μοναδικό εργαλείο για να επιτευχθεί η καλή φυσική κατάσταση.

Όλα τα μαθήματα στο Gandhi’s Cup of Tea έχουν ως αφετηρία το μαθητή  εξατομικεύοντας και προσαρμόζοντας  την πρακτική στις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Για το λόγο αυτό η διδασκαλία συμβαδίζει πρώτα με τους εκάστοτε μαθητές και δευτερευόντως με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.  Στο Gandhi’s Cup of Tea, θεωρούμε ότι κάθε πρακτική μπορεί να απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως εμπειρίας και σωματικής κατάστασης δίδοντας κατάλληλες οδηγίες και τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος την παραλλαγή της στάσεως που θα μπει!