Hatha Flow 1

Μάθημα κατάλληλο για αυτούς που έρχονται σε πρώτη επαφή με τη γιόγκα αλλά και για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν με λεπτομέρεια τις βασικές στάσεις, με ακριβή περιγραφή των θέσεων και της ροής της αναπνοής, συνεχή ανατροφοδότηση της λειτουργίας του σώματος και της ωφέλειας από την εκάστοτε άσανα. Απαλή αλληλουχία θέσεων, έμφαση στη διδασκαλία των αναπνευστικών τεχνικών της γιόγκα στη συγκέντρωση και στην επίγνωση. 

 

Hatha Flow 1-2:

Μάθημα ανοικτού επιπέδου για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την πρακτική τους και να γνωρίσουν προχωρημένες παραλλαγές των στάσεων, δυναμικό με ροή κατά την εκτέλεση των σωματικών ασκήσεων και της αναπνοής. Επιτυγχάνεται ευκολότερα η συγκέντρωση του νου, μέσω της ενεργοποίησης του σώματος και απομακρύνεται το άγχος.

 

Vinyasa open level: Μάθημα κατάλληλο για αυτούς που έχουν μία σχετική εμπειρία στη στη γιόγκα αλλά και για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν με λεπτομέρεια τις βασικές στάσεις. Δυναμικό με συνεχή αλληλουχία των στάσεων και εναρμόνιση της αναπνοής, που οδηγεί σε μεγαλύτερη συγκέντρωση του νου. Έμφαση στην ενδυνάμωση του πυρήνα και στις οπίσθιες κάμψεις.

 

Meditation, Mindful action - Level 1

Με την Σουάμι Νιρβικάλπα - Yogic Lifestyle and Meditation Coach

Κύκλος μαθημάτων, που σας προσφέρει την καθοδήγηση και στήριξη που χρειάζεστε για να μπείτε με ασφάλεια και μεθοδικότητα στη διαδικασία του διαλογισμού. Παρέχει επίσης την αναγκαία ενθάρρυνση και ενίσχυση για να τον εφαρμόσετε στη δική σας ζωή και να επωφεληθείτε από τους καρπούς του στην καθημερινότητα σας.

Για τη συμμετοχή σας στην ομάδα, είναι απαραίτητη η προηγούμενη συννενόηση με την Άννα Γρίμμα, στο +306932491628 ή στο anna.e.grimma@gmail.com .

 

 Pilates Mat με props

Πρόγραμμα για όλα τα επίπεδα. Συνδυάζει ασκήσεις εδάφους με διάφορα props όπως τα Pilates Magic Circle, Fitness Balls και Overballs. Ξεκινώντας από το κέντρο, δουλεύουμε όλες τις μυϊκές ομάδες αυξάνοντας την αντοχή, την ευλυγισία και την ισορροπία, με στόχο τη συνολική ενδυνάμωση και τη βελτίωση της στάσης του σώματος. Μαθαίνουμε να στεκόμαστε και να αναπνέουμε σωστά, βελτιώνουμε τον συντονισμό σώματος και νου και χτίζουμε μια γερή βάση για ένα υγιές, όμορφο σώμα.

 

Pilates springboards

Δουλεύουμε τους βαθύτερους μύες για ακόμη περισσότερη ενδυνάμωση, γράμμωση και ευλυγισία. Ξεκινάμε από τους κοιλιακούς και συνεχίζουμε με τους γλουτούς, τα πόδια, τα χέρια και την πλάτη. Τα springboards προσφέρουν μεγαλύτερη ή μικρότερη αντίσταση ανάλογα με τη θέση των ελατηρίων, άρα είναι ιδανικά για όλα τα επίπεδα και σωματότυπους. Τα μαθήματα γίνονται σε μικρά γκρουπ έτσι ώστε ο εκπαιδευτής να μπορεί να δίνει εξατομικευμένες οδηγίες σε κάθε μαθητή. Τα μαθήματα στα Springboards είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και γεμίζουν γρήγορα, οπότε φροντίστε να επικοινωνήσετε με την  Αλεξία στο 6946-132046 για να κλείσετε τη θέση σας.

 

Moving Meditation

Ένα μάθημα που εστιάζει στην τέχνη του να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας, ώστε να κινούμαστε με μεγαλύτερη επίγνωση και νοητική ηρεμία. 

Απευθύνεται σ' όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα των καθημερινών τους κινήσεων ανακαλύπτωντας πιο αποτελεσματικούς και ασφαλείς τρόπους κίνησης. Σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενη εμπειρία άσκησης με χρόνιους σωματικούς πόνους αλλά και σε ασκούμενους και δασκάλους γιόγκα, που επιθυμούν να βιώσουν μεγαλύτερη άνεση και ευκολία στις θέσεις της γιόγκα.
Ένα μάθημα που εστιάζει στη διαδρομή της κίνησης και όχι στο αποτέλεσμα. Για τη συμμετοχή σας στην ομάδα, είναι απαραίτητη η προηγούμενη συννενόηση με την Άννα Γρίμμα, στο +306932491628 ή στο anna.e.grimma@gmail.com .
 
 
Όλα τα μαθήματα στο Gandhi’s Cup of Tea έχουν ως αφετηρία το μαθητή  εξατομικεύοντας και προσαρμόζοντας  την πρακτική στις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Για το λόγο αυτό η διδασκαλία συμβαδίζει πρώτα με τους εκάστοτε μαθητές και δευτερευόντως με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.  Στο Gandhi’s Cup of Tea, θεωρούμε ότι κάθε πρακτική μπορεί να απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως εμπειρίας και σωματικής κατάστασης δίδοντας κατάλληλες οδηγίες και τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος την παραλλαγή της στάσεως που θα μπει!