YOGA MARGA: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΓΚΑ 
~ Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Δασκάλων 300 Ωρών ~ COMPREHENSIVE TEACHER TRAINING (300 hours)

H Τίνα Μυντζ-Ζυμαράκη σε συνεργασία με το Gandhi's Cup of Tea Yoga Studio ανακοινώνουν το επόμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Yoga Mārga που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Teacher Training Haṭha & Vinyasa Yoga που θα συμπεριλάβει την άσκηση και εκμάθηση του Yoga σε κάθε επίπεδο, παρουσιάζοντας τους κύριους κλάδους άσκησης εξίσου σε φυσικό και φιλοσοφικό επίπεδο. 

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαφορετικά μονοπάτια στον δρόμο του Γιόγκα όπως Haṭha, Jñāna, Bhakti, Mantra, Rāja, Karma, Kriyā και Tantra, ενώ οι ώρες εκπαίδευσης στην Haṭha & Vinyāsa Yoga θα πληρούν με το παραπάνω τις προδιαγραφές για εγγραφή στον διεθνή οργανισμό Yoga Alliance στο επίπεδο των 200 ωρών (YA RYT-200).
Οι έμπειροι συντελεστές του Εκπαιδευτικού μοιράζονται την αγάπη για την πρακτική σε σωματικό, φιλοσοφικό και πνευματικό επίπεδο, καθώς και την δίψα για συνεχή επιμόρφωση και προσωπική εξέλιξη. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα θεμελιώδη είδη γιόγκα, θέτοντας μια γερή βάση για δια βίου μάθηση και ανακαλύπτοντας τι σας πληρεί και σας αγγίζει. Mε την επιτυχή ολοκλήρωση του μοναδικού αυτού προγράμματος και την εκπλήρωση των απαιτήσεων του, όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της διδασκαλίας θα μπορούν να το κάνουν με αυθεντικότητα, αυτοπεποίθηση και δεξιότητα.

Where tradition meets cutting-edge methodology: Το Εκπαιδευτικό Yoga Mārga συνδυάζει μακραίωνες γιογκικές τεχνικές με πρόσφατες προσεγγίσεις, και την πλούσια Ινδική παράδοση με την επιστημονική μεθοδολογία, με σκοπό να λειτουργήσει ως καταλύτης για ένα ταξίδι στην προσωπική και συλλογική ωρίμανση και εξέλιξη, στο μονοπάτι ψυχο-πνευματικής απελεθεύρωσης. Ο σκοπός του εκπαιδευτικού δεν είναι μόνο να γίνετε ολοκληρωμένοι δάσκαλοι Γιόγκα, αλλά και να καλλιεργήσουμε το πνεύμα αναζήτησης, μεταμόρφωσης, επίγνωσης και σύνδεσης, εφαρμόζοντας διαχρονικές αλλά και σύγχρονες διδασκαλίες στην πρακτική και την καθημερινότητα μας. Θα μάθετε να ακούτε, να βλέπετε, να διαισθάνεστε και να κινείστε- τόσο στο στρώμα όσο στην ζωή σας- με ανοιχτή καρδιά και ατρόμητο πνεύμα. 

Εισηγητές:
Tina Myntz Zymaraki CYT, E-RYT(200) Επιμορφώτρια & Δασκάλα Γιόγκα, Διεθύντρια του Προγράμματος, Βασική Εκπαιδεύτρια (Lead Teacher Trainer): 
Breath-Centered Eclectic Haṭha Yoga Techniques, Training & Practice – Αρχές Ευθυγράμμισης & Ανάλυση Θέσεων από την σχολή του Krishnamacharya – Ιστορία, Ψυχολογία και Φιλοσοφία του Γιόγκα – Rāja Yoga: Μελέτη των Αφορισμών του Πατάντζαλι, Yama, Niyama, āsana - Μεθοδολογίες Διδασκαλίας και Ηθική Καθοδήγηση για Δάσκαλους – Λεπτοφυής & Λειτουργική Ανατομία – Δόμηση Τάξεων και Αλληλουχίες - Προσαρμογές και Βοηθήματα (Assists & Props) – Η Τέχνη και η Επιστήμη της Διδασκαλίας – Oι Μύθοι των āsana – Bhagavad Gitā, Haṭha Pradipika – Sanskṛit & Mantra – Restoratives - Therapeutics.
*Συμμετέχουν:
Nasia Charisi, Δασκάλα Γιόγκα RYT(500): Rāja Yoga: Τεχνικές Prāṇāyāma, Dhyāna, Dhārana.
Maria Korogianni, Φυσικοθεραπεύτρια PT, MSc: Ανατομία, Φυσιολογία, Κινησιολογία & Εμβιομηχανική https://physiowellness.org/σχετικα-2/η-φυσικοθεραπεύτρια/
Antaratma Thodoris Chiotis, Δάσκαλος Γιόγκα, Μουσικός: Παραδοσιακές τεχνικές Haṭha από τη σχολή Satyananda – Bhakti Yoga – Mantra Yoga Shat Karmas (Καθαρμοί & Διατροφή).
Alexandra Sotiropoulou, YAI-500, Δασκάλα Γιόγκα: Scaravelli-inspired practice – Ενεργειακή Ανατομία, Γείωση και Απελευθέρωση – Η Σύνδεση με την Σπονδυλική Στήλη.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση του Γιόγκα ως ένα ολοκληρωμένο μονοπάτι στον δρόμο του γνώθι σαυτόν σε σωματικό, ενεργειακό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Κάθε Σαββατοκύριακο θα είναι επικεντρωμένο σε ένα chakra, μία κατηγορία θέσεων (όρθιες, ισορροπίες, στροφές, οπίσθιες κάμψεις, στηρίξεις, ανάστροφες κ.α.) και μία φιλοσοφική/ιστορική σχολή ή προσέγγιση. 

Οι συναντήσεις θα γίνονται περίπου ανά δύο εβδομάδες, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο: Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00. Κάθε μέρα θα ξεκινάει με εντατική πρακτική τεχνικών Haṭha Yoga , ενώ οι συμμετέχοντες θα χρειάζεται να ασκούνται τακτικά στο σπίτι ή/και σε σχολή Γιόγκα (υπενθυμίζουμε ότι στην επένδυση για το YMTT συμπεριλαμβάνονται απεριόριστα μαθήματα στο Gandhi’s Cup of Tea για το πρώτο εξάμηνο). Το Εκπαιδευτικό Yoga Mārga είναι επίσης ιδανικό για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και την πρακτική τους, μέσα από ένα ταξίδι ριζικής μεταμόρφωσης στην καρδιά του Γιόγκα. Προκειμένου να έχετε εγγύηση προσωπικής σύνδεσης, βαθιάς κατανόησης και απόλυτης φροντίδας, το ΤΤ θα περιοριστεί στον μέγιστο αριθμό δώδεκα (12) ατόμων.

Σύσταση του προγράμματος:
- Θεμέλιο, 220 ώρες: Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, από Ιανουάριο-Ιούνιο και Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2018.
- Απεριόριστα μαθήματα στο Gandhi’s Cup of Tea (Ιανουάριο-Ιούνιο).
- Δωρεάν πρακτική στα εβδομαδιαία μαθήματα στο Gandhi's με την Τίνα Ζυμαράκη (Ιανουάριο-Ιούνιο).
- Ένα Σαββατοκύριακο ashram living στο εξειδικευμένο κέντρο Νοόσφαιρα (περιλαμβάνεται στην επένδυση για το εκπαιδευτικό) το (15 ώρες). Το γιογκικό τριήμερο retreat στην ορεινή Κορινθία (2 ώρες από την Αθήνα) περιλαμβάνει διδασκαλία, διαμονή δύο νύχτες και χορτοφαγική ημιδιατροφή. 
-Εκτενή βιβλιογραφία σε μορφή pdf και τυπωμένο εγχειρίδιο.
- Πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος για όλους όσους παρακολουθήσουν το ΤΤ και είναι παρόντες για όλες τις ενότητες. Απουσία θα δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση εκτάκτων περιστάσεων και θα απαιτείται η αναπλήρωση των ωρών για την προσκόμιση του διπλώματος.
- 6 ώρες ως βοηθοί της Τίνας σε σεμινάρια ή/και μαθήματα, κατόπιν συνεννόησης (για την πιστοποίηση του ΥΑ200hr TT).
- 50 ώρες μελέτης, παρακολούθησης επιμορφωτικών βίντεο και γραπτές εργασίες.
- 6 ώρες παρακολούθησης (observation) μαθημάτων στο Gandhi’s, στο πλαίσιο των εργασιών (για την πιστοποίηση του ΥΑ200hr TT) & 5 μαθήματα διδασκαλίας στο Gandhi’s από τους υποψήφιους σε τάξη community class (για πιστοποίηση στο πλαίσιο του ΥΑ200hr TT). Αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε εγκεκριμένη σχολή κατόπιν συνενόησης, για τους συμμετέχοντες από την επαρχία.
* Πιστοποιητικό διδασκαλικής επάρκειας και αναγνώριση Yoga Alliance 200 Hours για όσους παρακολουθήσουν το ΤΤ και έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά εργασίες, ώρες παρακολούθησης και συνολικών παρουσιών στον «κορμό» του ΤΤ (14 Σαββατοκύριακα) και εφόσον περάσουν τις διδακτικές και γραπτές εξετάσεις με άριστα. 

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αποδοχή αίτησης για το Εκπαιδευτικό από μόνη της ΔΕΝ αποτελεί εγγύηση ότι θα απονεμεθεί πιστοποιητικό επάρκειας- αυτό θα απονέμεται σε όλους όσους 
1) έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες
2) συμπληρώσει τις ώρες παρακολούθησης & διδασκαλίας 
3) ολοκληρώσει με επιτυχία τις γραπτές και διδακτικές εξετάσεις
4) παρακολουθήσει όλες τις συναντήσεις (14 Σαββατοκύριακα)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ: Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται Σάββατο και Κυριακή 9:30 π.μ. - 18:00 μ.μ. (15 ώρες/ΣΚ = 210 contact hours + 15 επιπλέον ώρες στο retreat). Τα δεκατέσσερα Σαββατοκύριακα προγραμματισμένα για το YMTT έχουν ως εξής: 13-14 Ιανουαρίου // 3-4 Φεβρουαρίου // 17-18 Φεβρουαρίου // 10-11 Μαρτίου // 31 Μαρτίου-1 Απριλίου // 21-22 Απριλίου // 19 Μαϊου // 2-3 Ιουνίου // 7-8 Σεπτεμβρίου // 21-22 Σεπτεμβρίου // 6-7 Οκτωβρίου // 20-21 Οκτωβρίου // 3-4 Νοεμβρίου // 24-25 Νοεμβρίου ~

Ανάμεσα στα θέματα που θα καλυφθούν συμπεριλαμβάνονται και:
• Αλληλουχία και Προσαρμογή των Θέσεων
• Ανατομία, Φυσιολογία, Κινησιολογία & Εμβιομηχανική
• Φωνή, Mantra, Επικοινωνία
• Εισαγωγή στα Σανσκριτικά
• Χαιρετισμοί στον Ήλιο από διαφορετικές παραδόσεις
• Κατηγορίες Θέσεων: Οφέλη & Αντενδείξεις
• Κλασσικοί Καθαρμοί (śat karma)
• Λειτουργική Ανατομία
• Τεχνικές Συγκέντρωσης & Διαλογισμού
• Κλασσικά Kriya (Εξαγνισμοί) του Haṭha Yoga
• Bandha, Prānāyāma & Mudrā
• Ενεργειακή Ανατομία: Θεωρία (παραδοσιακή & σύγχρονη) & Εφαρμογή: Kośa, Vāyu, Nadī, Cakra
• Ομιλίες Φιλοσοφίας, συζητήσεις & satsang
• Ανάλυση, Απαγγελία και Μελέτη Κειμένων Κλασικού Yoga και Ινδικής Φιλοσοφίας (Upaniṣad, Yoga Sūtra, Bhāgavad Gīta, Haṭha Yoga Pradīpika)
• Η συμμετοχή στο ΤΤ περιλαμβάνει τυπωμένο εγχειρίδιο και βιβλιογραφία σε pdf: The Science of Yoga, Hatha Yoga Pradipika, Yoga Anatomy, Yoga Sutra. Θα χρειαστεί να αγοράσετε: 1) Oι διδακτικές τεχνικές της Hatha-Yoga (Φιλίνης), 2) Μπάγκαβατ Γκίτα (Παντουβάς), 3) Βιολογική Μηχανική & Εργονομία (Πουλμέντης).
Ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας θα είναι αφιερωμένο σε:
• Ομιλίες και Συζητήσεις για την εφαρμογή της Φιλοσοφίας του Γιόγκα στην ζωή μας
• Ολοκληρωμένες πρακτικές Haṭha Yoga Sādhana & Vinyāsa Yoga
• Eργασίες (γραπτές και βιωματικές) και μελέτη για το σπίτι 
• Aνάλυση των āsana: Ευθυγράμμιση, Αντενδείξεις, Προσαρμογές
• Παρακολούθηση και παρουσία ως βοηθοί σε τάξεις & σεμινάρια
• Therapeutics & Restoratives: Πρόληψη και Αποκατάσταση
• Shakti Sādhana: Η θηλυκή διάσταση στην πρακτική / Γνωριμία με την Περιγεννητική Γιόγκα
• Sanskrit Immersion: Εισαγωγή στην Σανσκριτική γλώσσα και την απαγγελία Βεδικών mantra
• Yoga Adjustments & Assists

ΕΠΕΝΔΥΣΗ:
- €1,750 με αποπληρωμή μέχρι την έναρξη του Εκπαιδευτικού. 
- Μηνιαίες πληρωμές μέχρι έξι δόσεις: €1,950. 
*Δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%. 
- Η συμμετοχή θα είναι έγκυρη κατόπιν προκαταβολής €500, ενώ οι (μέχρι 12) συμμετοχές θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. 
- Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού για τους απόφοιτους της σχολής ΥΜΤΤ200 είναι δωρεάν.
- Όσοι ήδη κατέχουν μια βασική πιστοποίηση γιόγκα και επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, κατόπιν αίτησης θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση με έκπτωση 30% (θα διατεθούν έως τρεις θέσεις).

** Προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις για όσους επιθυμούν να κάνουν αίτηση για το Εκπαιδευτικό:
- Συμπλήρωση γραπτής αίτησης συμμετοχής
- Πρακτική και συνέντευξη με την Διεθύντρια του Προγράμματος Τίνα Ζυμαράκη
- Tακτική & αφοσιωμένη ενασχόληση με το Yoga και, ιδανικά, προσωπική πρακτική.

Οι δάσκαλοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το εντατικό αυτό πρόγραμμα θα έχουν τα εργαλεία και την πείρα να ξεκινήσουν να διδάσκουν, έχοντας αποδείξει τη δέσμευσή τους στο μονοπάτι του γιόγκα και την ικανότητά τους να καθοδηγήσουν ένα ανοιχτό μάθημα με αυθεντικότητα, δεξιότητα, ασφάλεια και καρδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να λάβετε την αίτηση συμμετοχής: καλώντας το 6955 670 455 ή με μήνυμα στο tinazym@gmail.com.