Μείωση του άγχους

Η γιόγκα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους στο φυσικό μας σώμα. Μειώνει τη συγκέντρωση της ορμόνης του στρες, κορτιζόλη και διεγείρει την αίσθηση της χαλάρωσης. Συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, τονώνει το πεπτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εξισορροπεί και εναρμονίζει το σώμα με το πνεύμα αντιμετωπίζοντάς τα ως ενιαία οντότητα. Στο πλαίσιο αυτό, απελευθερώνει τις νοητικές εντάσεις σε σωματικό επίπεδο και αντίστροφα, δρώντας ψυχοσωματικά, μέσω του σώματος και του νου.

Μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, του άγχους, τις αϋπνίες, απελευθερώνοντας την εγκλωβισμένη ενέργεια. Επιφέρει ηρεμία και γαλήνη στο πνεύμα. Δίνει στον ασκούμενο μια καινούρια θετική και ευχάριστη αντίληψη για τη ζωή, για τον εαυτό και το περιβάλλον γύρω του, τον βοηθά να διαχειρίζεται πιο σωστά τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής.

Ανακουφιση πόνου

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πρακτική των σωματικών ασκήσεων της γιόγκα, η εξάσκηση στο διαλογισμό καθώς και ο συνδοιασμός των δύο μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο σε προβλήματα μέσης και αυχένα, στην αρθρίτιδα και να απομακρύνει την επίμονη ένταση των μυών.

Βελτίωση της αναπνοής

Η γιόγκα μας μαθαίνει να αναπνέουμε πιο αργά και βαθειά. Έτσι, η λειτουργία των πνευμόνων βελτιώνεται, η οποία με τη σειρά της διεγείρει τους μηχανισμούς χαλάρωσης του σώματος και τονώνει τον μεταβολισμό.

Αυξάνεται η ευλυγισία του σώματος

Η τακτική εξάσκηση στις σωματικές ασκήσεις της γιόγκα προάγει την ευλυγισία των μυών και των αρθρώσεων. Μένοντας σε μία στάση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η ίδια η στάση αλλάζει και το σώμα χαλαρώνει με το πέρας κάθε εκπνοής. Σταδιακά παρατηρείται βελτίωση στη θέση του σώματος, στην ισορροπία και στην εμφάνιση εν γένει.

Ενδυνάμωση σώματος

Οι στάσεις της γιόγκα ενεργοποιούν όλους τους μύες του σώματος από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών! Το σώμα δυναμώνει και βελτιώνεται η ικανότητα ισορροπίας, αντοχής και θέλησης. Τα εσωτερικά όργανα τονώνονται μέσω της διάτασης, της μάλαξης και της συστροφής, προάγοντας έτσι την υγεία, ακόμη και σε ένα άρρωστο σώμα.

Αύξηση ενέργειας

Αυξάνει την ενέργεια του σώματος και τη ζωτική ικανότητα (ικανότητα πρόσληψης μέγιστης ποσότητας οξυγόνου) μέσω των αναπνευστικών τεχνικών. Απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, επιτρέποντας στην πράνα, τη ζωτική μας ενέργεια, να ρέει ανεμπόδιστα εξασφαλίζοντας έτσι την υγεία όλου του σώματος.